Påsklycka

Är väl lite sent påtänkt att önska alla en glad påsk, men jag kan åtminstone hoppas att ni hade en glad påsk. Påsken för mig är lite av en favorithögtid och jag kopplar den uteslutande till glädje. Den är precis lika mysig som julen, fast med mindre förberedelser och planering. Dessutom slipper man alla ”krav” som lätt kommer med andra högtider, så som nyår och midsommar som alltid för med sig någon form av ångest - om än inte lika mycket nuförtiden som när jag var yngre. Påsk handlar inte om att ha storslagna planer eller att inse hur begränsat kontaktnät man har, utan är mer typiska familjehögtider - vilket passar mig perfekt. En annan - förvisso kanske självklar - aspekt av påsken är att den kommer som ett löfte. Nu startar våren och sedan kommer sommaren. Det spelar ingen roll om det fortfarande är kallt, för nu är det snart sommar. Lite som fredagskänslan inför helgen. För alla vet väl att fredag är mycket bättre än lördag? 😉 Våren är alltid bättre än sommaren, iallafall enligt mig.

20200409_122520[1]

För att inte tala om alla härliga färger som är en del av påsken. Det är svårt att inte älska.

Just nu är ju allt lite annorlunda i och med Corona, men iväg till landet kom vi iallafall. Jag, sambon och Skrutten. Där fick vi firat påskafton med pappa och brorsan och hans flickvän med grillning, äggjakt och påskfika. Min 94-åriga farmor umgicks på egen hand med min farbror, så helt som vanligt var det förstås inte, men vi gjorde så gott vi kunde. Jag, sambon och Skrutten åkte dit redan på Långfredagen och det var ett riktigt lyckokast, eftersom det var enda dagen på hela helgen då solen sken och bjöd på riktigt pangväder. I flera timmar satt vi ute och njöt på altanen och Skrutten sprang runt nöjd på tomten utan större inblandning från oss. När jag lite senare gick ut på min vanliga runda i skogen var jag inte långt ifrån lyckotårar. De här fantastiska små stunderna som plötsligt bara uppstår, när så mycket annat kan upplevas grått, trist eller svårt. Men så kommer solen och glädjen från ingenstans och påminner om varför man kämpar. Att man kan stå ut med allt - bara man får uppleva såna här stunder inemellan. Så enkelt men ändå så fint. 20200410_165212

Vår skrutt är så gosig just nu. Hon vill kramas och pussas mest hela tiden och verkar allmänt tillfreds med livet. En lång stund ville hon mysa med pappa i solstolen och mitt hjärta fullkomligt smalt.

”Jag älskar dig pappa!”

En reaktion på ”Påsklycka

  1. Helena A - skrivcoach & lektör skriver:

    Så fina bilder. Och nu är det redan snart midsommar. Ibland undrar jag vart våren tog vägen. Allt som varit upp och ner och ändå har det gått i rasande fart. Hoppas det är bra med er i dessa märkliga tider. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s