Om

Välkommen in mellan raderna!

Jag ser dig framför mig. Du är en person som oupphörligt funderar kring människor, situationer och samspel. En vardagsgrubblare som intresserar dig för det där subtila och outtalade i tillvaron. Som ihärdigt – och på gott och ont – uppmärksammar detaljer runt omkring dig och även har ett behov av att reflektera kring dem. Det här är en plattform för dig!

Jag skriver om stort och smått som döljer sig under ytan i vardagen. Möten med människor, relationer, sorg och skratt, allmänt tankesurr eller sånt det sällan talas om då det lätt anses obekvämt eller oviktigt. Jag hoppas att du vill vara med och kommentera, diskutera och dela med dig av dina erfarenheter!

Den här bloggen går helt i linje med mig som person, utan att för den sakens skull handla allt för mycket om mig. Jag har alltid intresserat mig för sådant som pågår runt omkring mig men som inte är synligt eller uttalas högt och av många också går obemärkt förbi. Som högsensitiv person har det heller aldrig gått att värja sig. Snarare har jag varit ett magnetfält för allt som kommit min väg. Uppfattat sådant jag inte vill uppfatta, förstått sådant jag inte vill förstå, snappat upp varenda liten energi i ett rum. Med hyperaktiva känselspröt blir hjärnan såklart överbelastad och livet kan kännas utmattande många gånger, men det blir åtminstone aldrig långtråkigt utan snarare väldigt rikt. Dessutom ger det många uppslag till att skriva, vilket är min stora passion. Den här är ett försök att skapa den blogg som jag själv har saknat.

Mellan raderna är en blogg som drivs av Helena Lundberg

Jag som gömmer mig bakom dessa rader, och således denna blogg, heter Helena. Jag är 32 år gammal och bor tillsammans med min sambo och 1,5-åriga dotter i lägenhet i Karlstad. Tidigare har jag jobbat många år inom akademin. Forskat, undervisat och inte minst doktorerat 2016 med min avhandling i arbetsvetenskap. Jag har också skrivit många krönikor och två populärvetenskapliga böcker; Kassörer till kassan! Betraktelser från löpande matbandet och Den bortglömda servicearbetaren. Idag driver jag eget och arbetar framförallt som skrivkonsult. En stor del av mitt liv handlar alltså om att skriva – det är både mitt jobb och mitt största fritidsintresse. Att skriva är för mig ett sätt att uttrycka mig, att komma till tals – helt på egna villkor. Att säga det jag vill – hur jag vill. Inga störningar, inga inspel… bara jag och min penna. Jag älskar att experimentera med text, skapa olika uttryck och intryck, vara skoningslöst rak eller antyda mellan raderna…

Jag blir glad om du vill följa mig och dela dina tankar och klokheter här. Ingenting är för betydelselöst för ett djupdyk in mellan raderna!

  • För att prenumerera på blogginlägg, fyll i din e-postadress i rutan som finns i högerkolumnen här på sidan så får du ett mail varje gång bloggen uppdateras! 
  • Maila mig på kontakt@mellan-raderna.com för samarbetsförfrågningar eller om du till exempel har önskningar eller tips på innehåll. 
  • För att anlita mig som konsult för olika skrivuppdrag, se helenalundberg.com.