En lista om 2021

Oj hjälp, tänker ni. Människan bloggar! För första gången på 2 år?!

Ja, det är galet osv. Jag fick ett infall. Eller kanske egentligen att jag börjar känna igen mig själv en smula igen. En strimma av den skrivande människa jag en gång var? Ja, jag vet inte, detta får bli ett prov. Tänkte att en oskyldig liten nyårslista kanske får en att ”komma igång” lite…

Vad var din största framgång 2021?

Precis som de senaste åren artat sig, har mitt liv 2021 till det yttre varit ganska händelsefattigt samtidigt som det varit många utmaningar på det inre planet. Något jag lyckats med 2021 till skillnad från tidigare år, är emellertid att jag för första gången lyckades acceptera att mitt liv är som det är utan att kämpa emot. Lätt i teorin, för mig nästan omöjligt i praktiken. Slutspurten av 2021 blev tiden då jag kunde konstatera att jag lugnt och sansat stod kvar trots att det var så många hjärtslitande och omvälvande saker som hände. Jag slungades inte ut i stormen utan satt tryggt kvar i min båt. Jag mådde långt ifrån bra, men jag skapade heller ingen dramatik eller stretade emot. Lugnt förvissad om att jag skulle överleva detta också. Och oj vilken styrka som följde på det – när stormen lagt sig och jag insåg att jag haft ett helt nytt sätt att hantera mina motgångar. Det blev klart och tydligt för mig att de senaste årens kriser, motgångar och depression inte dödat mig utan tvärtom gjort mig starkare. Starkare än jag någonsin varit till och med.

Så det får bli mitt svar: Att 2021 fortfarande var ett år kantat av motgångar och kamp, men att jag äntligen började se frukterna av mitt kämpande. Att jag landat rätt mycket i mig själv och att vissa saker har fallit på plats. Fortfarande ingen framgång på det yttre planet, men inom mig började jag märka att jag lagt bästa tänkbara grund för mig själv.  

Vilka platser besökte du?

Jag har inte besökt någon annan plats än min egen lägenhet 😉 Skämt åsido, men det har i alla fall inte blivit någon resa utanför Sveriges gränser. I både pandemitider och småbarnsår är det kanske inte så konstigt… Skogen var min favoritplats i ur och skur. Har haft både blåbärsplockning och löpturer som främsta terapiform 😉

Bästa dagen på året?

I somras när jag och en vän trampade dressin och drack bubbel på en sten vid vattnet. Den stunden hade allt!

Dagen då jag och min äldsta dotter hade en heldag på Liseberg, platsar också som svar!

Vad gjorde du på midsommar?

Grillade och badade på Getingberget tillsammans med min familj och svärmor och hennes man, precis som föregående midsommar. Blev rent allmänt många badutflykter under sommaren…

Vilken var den bästa festen?

Oj, det blir verkligen svårt att välja, så mycket flashiga fester som jag springer på! 😉 Det längsta jag kommer fest är nog att dricka vin med en vän, inte fy skam det heller! Borde man helt klart göra oftare.

Bästa köpet?

Eftersom jag i princip bara är hemma köps det inte jättemycket spännande här, men 2021 blev i alla fall året då jag äntligen investerade i många finare hemmaplagg. Utöver det är det mest träningskläder- och skor som jag går loss på.

2021-stilen?

Myskläder? 😅

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att se mina döttrar leka, skratta, kramas och visa kärlek till varandra ❤ Hjärtat typ exploderar🥰💥

Och att få känna på riktigt sprudlande och okomplicerad kärlek i form av denna gullunge:

Och ledsen?

En av de viktigaste relationerna i mitt liv tog slut under andra delen av 2021. Eller inte tog slut i form av att den inte finns kvar, men den ändrade form. Jag blev tvungen att släppa taget om något som jag krampaktigt hållit mig fast vid under hela mitt vuxna liv. En illusion egentligen. Sorgligt och tungt, men nödvändigt. Och jag växte av det. Kunde konstatera att nu finns det inte många fler relationer, jobb eller omständigheter som kan försvinna från mitt liv. Inte mycket mer som kan ta slut. Det är mer eller mindre tomt. Människor och förutsättningar har försvunnit, men har inte ersatts av något nytt. Livet är ekande tomt, men på samma gång mer redo än någonsin för att ta sig an allt nytt som förhoppningsvis hägrar.🌟

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Kanske inte mer ledsen än föregående 5 år, men sett till livet i det stora hela var jag nog mer ledsen 2021 än ett genomsnittligt år.

Något oväntat som hände?

Det skulle jag inte kunna påstå 😉 Eller jo, jag fick en ny fin vän!

Vad önskar du att du gjort mer?

Förmodligen samma svar varje år: Att jag inte tagit tillvaron så gravallvarligt, utan tagit saker och ting lite mer med en klackspark.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Förminskat mig själv på så många olika sätt och fortsatt att falla in i destruktiva mönster. 2021 blev dock året som jag lyckades vända trenden och mot slutet av året började komma ur min depression.

Favoritserie?

Jag och sambon plöjer serier medan vi nattar barnen varje kväll, men det är så typiskt att allt är bortglömt så fort man ska nämna någon favorit.🤷‍♀️

Bästa boken du läste i år?

Tror tyvärr inte jag läst någon särskilt bra bok i år. Har dålig rutin på att läsa nuförtiden faktiskt. På morgonen blir jag chockväckt i ottan och måste direkt upp för att släcka bränder (läs: byta blöja, blanda välling, förhandla och konflikthantera). På kvällen är jag så död att jag knappt orkar släcka lampan, än mindre ta upp en bok och läsa.

Har många spännande böcker på lager dock… till exempel Där kräftorna sjunger av Delia Owens.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Inget storartat alls. Jag var på stugan och vi tog det bara lugnt efter att två dagar tidigare ha haft kalas för min yngsta dotter. Hade jag tur var det någon som sa grattis 😉

Är det något du saknar år 2021 som du vill ha år 2022?

Att hitta min plats i livet. Både i yrkeslivet och i form av ett boende. De senaste åren har mitt liv stått på paus, utan minsta överdrift. Har känt det som att jag står utanför sådant som tas för givet av andra och det har varit mycket sorg i det. Jag vill leva. Utvecklas. Ta plats.

Jag hoppas och tror att 2022 blir mitt år  🙏

Nyårslöfte?

Jag har ständigt mål och löften, men det brukar inte ha så mycket med nyåret i sig att göra. Just nu är mina mål att fortsätta med min ihärdiga träning OCH få ordning på kosten. Är ju en godisråtta av rang, så det är egentligen inte träningen utan kosthållningen som är utmaningen för mig.

Högsta önskan just nu?

Att all kamp och förändring inom mig ska börja ge konkreta resultat i livet och att jag äntligen ska hitta min plats.🌟

God fortsättning på er och kopiera gärna listan❣

6 reaktioner på ”En lista om 2021

 1. Zilia Ving skriver:

  Men hallå där, vad roligt att se dig tillbaka i bloggen!!!

  Så ledsamt att höra att du har haft så mycket att slita med mentalt, men så FINT att du också har orkat sitta lugnt i båten och ro igenom det! 🙂

  Åh vad jag kan relatera till att livet ekar tomt. Jag är på exakt samma plats. Jag har omvärderat mycket i mitt liv de senaste 2 åren, vilket har fått till följd att jag både har växt ifrån och varit tvungen att förlora relationer. Och karriären är ju alltid en gambling och ett orosmoment. Nu får man luckra och plöja och odla för nya mål och meningar! :)) Heja heja!!!

  Önskar dig glädje och många positiva erövranden detta år! ❤

  Gillad av 1 person

 2. Mellan raderna skriver:

  Åh KUL att det uppskattades!!♥😘
  Lustigt med din liknelse med att sitta lugnt i båten, för det är ungefär så jag har sett det också; hur jag sitter stilla i båten och försöker rida ut stormen och samtidigt behålla mitt förstånd någotsånär intakt😂
  Låter som att vi är/har varit i ganska liknande situation i livet då. Det är exakt samma här, att jag omprövat det mesta i livet och blivit en annan person i mångt och mycket. Och varit tvungen att både själv avsluta och tvingas acceptera att det mesta i livet också har behövt ta slut. Otroligt mycket sorg i det, och såklart trist med ett ekande tomt liv, men det är också det som har gjort att styrkan har växt fram som en lavin. Jag känner mig otroligt redo för vad som än ska komma nu känner jag🙏🌟
  Tack detsamma, jag hoppas tillvaron blir ljusare för dig, att du får sova och att det kommer gå åt rätt håll med företagandet detta år!💖💪

  Gillad av 1 person

 3. Zilia Ving skriver:

  Tack! ❤ Men nu är det dags för ett nytt blogginlägg från dig!! 😉 Nu har det gått en månad. *pepp pepp*

  Så intressant! Alltså HUR har du ändrats som människa då? 🙂

  Gilla

 4. Emblas skriver:

  Känner igen mig i så mycket av det du beskriver. Att genomgående jobba med acceptans och att motgångar är en (stor?) del av livet. Men någonstans passerar man ju den där känslan av att bli liksom överhopad av elände och istället vända det till erfarenheter/lärdomar.
  Det låter som att du är på helt rätt väg! 🙂
  kram

  Gilla

 5. Beata Rydén skriver:

  Så underbart att få läsa en sådan fin sammanfattning! Tack för att du delar med dig ❤ Och så fint skrivet att förluster faktiskt kommer att leda till någonting nytt. Jag jobbar själv mycket just nu med att lita på processen i mitt liv. Det är en ny tanke som jag har valt att anamma, efter att i flera år ha försökt "tvinga" mig fram till diverse beslut och livsvägar. Men det enda rätta är nog att försöka ha någon slags riktning och göra så gott man kan (och orkar/vågar/har möjlighet till) och sedan försöka odla sin tillit. Där är jag nu ❤

  Gilla

 6. Beata Rydén skriver:

  Jag känner förresten igen det där med att inte vilja ta saker så allvarligt, men så tänker jag att när man är en person som känner sina känslor väldigt starkt (som faktiskt alla inte gör, i samma utsträckning) då är det svårt att INTE känna allvaret i dem. Men precis som du skriver kan man nog bli bättre på att sitta lugnt i båten, låta stormen dra över och vara stilla. Jag lärde mig för några år sedan att vänta ut de starka känslorna innan jag fattar något beslut, det var en himla bra insikt! Och så känner jag så väl igen mig i känslan att vilja hitta sin plats. Det längtar jag också efter ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s