Dagens mammasanning

Igår var jag och busungen ute på lekplats. Ska jag vara riktigt ärlig tycker jag det är bedrövligt tråkigt att hänga just på lekplats. Så kanske man inte får säga, men jag har aldrig utgett mig för att vara någon helyllemamma heller. Upp i gungan - nej ner igen, upp i en annan gunga - nej ner igen, upp för rutschkanan - ta emot mig mamma - nej förresten åka själv, iväg och springa lååångt bort och vägra hålla sig till lekplatsen - mamma ju snabbare du springer desto snabbare springer jag - men du måste springa efter annars kanske jag kryper igenom grannens häck och hoppar i deras privata rabatter - man vet ju aldrig…

Men om man, som vi igår, har med sig trevligt sällskap blir det ju väldigt många hack roligare.

Ja… tro inte att tjejerna satt så här fridfullt och var kompisar i mer än 30 sekunder. Eller att mammorna på något sätt satt bredvid och sörplade kaffe och mös. Inte riktigt så. Men ändå kul de där sekunderna som faktiskt klickar och just att kunna klämma in lite socialt… Man smälter ju en aning när de här små minimänniskorna rultar omkring.

Väl hemma. Av med jacka, skor, mössa, vantar, halsduk, rubbet och - tvätta händerna! Snabbt och enkelt, bara skölja av och torka - klart!

Eller inte riktigt.

Innan man skaffade barn var man lyckligt ovetandes om att en sådan enkel skitsak som att tvätta händerna kan spåra ur fullständigt. Så här såg händelseförloppet ut för vår del:

Jag lyfter upp busungen medan sambon tvättar hennes händer. So far so good. Mitt i handtvätten får busungen emellertid syn på sin vattenmugg som hon sliter åt sig och börjar dricka ur för glatta livet. Mami blir lycklig för att hon för en gångs skull vill dricka vatten och låter henne såklart dricka. Men någonstans här börjar situationen snabbt urarta. Busungen bestämmer sig nämligen för att vända muggen upp och ner.

Okej, dags att torka upp. Både händer och golv. Ingen större big deal. Men nej, vad händer nu då? Busungen ställer sig rakt i vattenpölen, ja, till och med sätter sig.

Nej nej nej, nu får vi byta kläder också! Av med kläderna!

Tss. Busungen tycker det är en betydligt bättre idé att lägga sig ner och slicka upp vattnet från golvet.

Ja, men det är ju tur att vi åtminstone har det så städat och fint i alla fall.

Roligt att hälla ut vattenglaset och slicka upp från golvet

En oskyldig mugg med vatten - vad kan vi hitta på med den?

Så var det med den saken. Nu tar vi helg!!

En reaktion på ”Dagens mammasanning

  1. Sofia Ekholm skriver:

    Hahaha, igenkänning deluxe 😂 Allt blir ett projekt om inte ungen är med på noterna… bara det här med påklädningen… tänk att bo på varmare nejder 🙌🏼 kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s