När man attraherar fel saker

Igår var det total snöinvasion i Karlstad. Plogbilarna låg hopplösa timmar efter och det var smått omöjligt att ta sig framåt. Att cykla var såklart inte att tänka på och att promenera med barnvagn var som att försöka trycka fram en plogbil med handkraft. Lönlöst. Tog mig en halv evighet att få bort all snö och is från bilen, bara för att konstatera att bilen inte ens startade. Batterilampan lös och bilen gick inte ens att starta. Och där satt jag och klurade på hur jag skulle transportera hem Skrutten från förskolan, fem minuter innan jag skulle vara där. Att jag hade världens yrsel gjorde inte saken bättre. Klarade knappt av att sitta på en stol. Under dagen gick också ett fint vinglas, som jag fått i disputationspresent, i kras och min älskade Hilfigher weekend bag, som är ett fint minne från USA, blev totalt missfärgad i tvätten. Dagen avslutades sedan med ett tråkigt besked på jobbfronten, vilket på något sätt bara drog bort mattan under mina fötter. Plötsligt var all energi som bortblåst och sedan dess har jag känt mig som ett lik. Gårdagen var bara en dag, men hela detta år har än så länge gått i samma klang. Det har varit olyckor, onödiga bråk och inget som egentligen gått min väg. Gårdagen var egentligen bara droppen. I sådana här dåliga perioder kan jag bli rädd. Rädd för att jag själv är medskyldig till allt som händer mig.

Enda sedan jag var liten har jag upplevt att jag i sann ”the secret”-anda attraherar både dåliga och bra saker beroende på vilken energi jag sänder ut. Jag kan ha exceptionellt flyt i livet. När jag tittar tillbaka på mitt liv är det vissa perioder som jag bara häpnar över när jag tittar tillbaka. Som när jag blev handplockad och i princip övertalad att ta ett jobb som många nog skulle drömma om, utan att jag ens hade sökt eller visat intresse för det. Jag sa till och med rakt ut, mot bättre vetande, att jag inte ville ha det. Men jag fick det turligt nog ändå. Detta var inte långt innan mitt bokmanus blev accepterat av ett förlag (min stora livsdröm!) och jag fick hålla presentation och signera böcker på bokmässan, fick stora uppslag i Aftonbladet och i de allra flesta arbetslivstidningarna. Det var den ena lyckan efter den andra och jag hade mitt livs flow. Jag kände mig stark och lysande och livet bara log mot mig. Dessvärre är det precis samma sak även åt andra hållet. Att jag tycks dra till mig exceptionell otur ibland också. Som just nu. Jag har alltid häpnat under såna här perioder, oavsett det är en väldigt bra eller väldigt dålig period.

Givetvis kan slumpen och diverse yttre faktorer spela in och jag har heller ingen lust att ta på mig ansvaret för precis allt som händer mig i livet. Människan kan knappast styra över jord och hav. Ändock tror jag stenhårt på att vi åtminstone lockar till oss människor, situationer och mönster beroende på vilken energi vi själva sänder ut. Och det är alltså just det som gör mig rädd ibland. För oj vad det är svårt att bryta en negativ trend. Går man en meter utanför dörren kan man ge sig tusan på att man stöter på den enda människan i hela vida världen som man inte vill träffa just då. Vem man än pratar med är emot en. Vilket mail man än öppnar är det negativt. Allt blir fel. Får man minsta medgång dras den snabbt ned i nästa stora motgång som lurar bakom hörnet. Allt blir fel. Jag vill ta ett djupt andetag, nollställa mig, börja om. Men det är just det som är så svårt, att bryta trenden. Vad gör man när den egna energin och motivationen inte räcker till? När allt man behöver är en puff i rätt riktning, men den inte kommer?

Är det någon mer ”flummig” typ som håller med i detta ”magnet-resonemang” och som kanske känner igen sig?

7 reaktioner på ”När man attraherar fel saker

 1. Zilia Ving skriver:

  Vad tråkigt att du fick ha en så motig dag igår! 😦 😦 ❤ Energiteorin tror jag stenhårt på! Eller iaf delvis. Jag tror också att saker och ting kan vara tur och slump och va fan som helst, men en stor del av det man får uppleva sker nog för att man på något vis drar till sig det.

  Kanske??

  Gillad av 1 person

 2. Mammatrams skriver:

  Låter lite som att det är idén om att ”man skördar vad man sår” som spökar. Det tror jag definitivt stämmer i vissa fall, men vad som däremot är ett vedertaget faktum i min värld är att problem jagar i flock. Mycket av det som händer oss upplevs efter mental inställning, så när vi då börjar få upp ögonen för att saker och ting inte går bra, tror jag vi förväntar oss mera elände och ser alltså lättare nackdelarna när nya prylar händer.
  Om det låter som att jag säger att det bara är att ändra inställning, så vill jag bara säga att så är det inte. Jag är ofta offer för mitt eget mind set, och det är lätt att vara efterklok.
  För vår del har året inte heller börjat bra – alltså typ rekorddåligt. Men det finns inget att göra åt det; ungarna slutar inte dra på sig sjukdom på sjukdom bara för att jag blir mer positiv.
  Sammanfattning: Ibland suger det bara, allting. 2019 behöver inte anstränga sig mycket för att bli bättre. Kanske suger det för att det ska kunna bli tokbra sen. Det finns ju trots allt alltid en större balans, energier emellan. /Lisa

  Gillad av 1 person

  • Mellan raderna skriver:

   Tack för din kommentar! 😀 Jag tror också att saker som händer oss blir färgade av vår egen inställning. Att samma sak kan tolkas totalt olika av olika personer pga olika inställning. Men jag vill gärna flumma iväg lite och tro att den där bra eller dåliga inställningen faktiskt också attraherar saker som rör sig på samma energinivå. Har vi en dålig inställning attraherar vi också fler negativa grejer. 😉

   Gilla

   • mammatrams skriver:

    Jag tror du har rätt – iaf att det kan vara en del av det. Jag har tex en kompis som förvisso bäddar för sitt eget oflyt, men som också drar på sig ren och skär otur där rent absurt oturliga (och osannolika) saker som ligger utanför hennes kontroll ändå drabbar henne men typ ingen annan. Det måste ha med energi att göra, för varken hon eller jag kommer på nån bättre förklaring. Vi har inte löst frågan om hur man kan vända en sådan negativ trend, däremot. Kommer du på det så vill jag hemskt gärna veta. /Lisa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s