Årets överambitiösa julpysselbakdag

I lördags hade jag och några vänner vår årliga julpysseldag. Det är några jag läst på universitetet tillsammans med och sedan har vi lyckats hålla kontakten, trots att vi numera har barn och dessutom är utspridda lite överallt i Värmland. Den här pysseldagen i december är iallafall en av de träffar vi håller hårdast på. Det kan, om inte annat, vår superseriösa chatt intyga:

Mycket planering krävs för att få till julbaket

Tunga beslut inför vårt årliga julstök…

I efterhand kunde vi lugnt konstatera att vi var lite smått överambitiösa i planerandet. Vi hade dessutom tänkt pyssla lite, men hann inte med så mycket mer än att stå vid spisen och röra, hacka, ha koll på temperaturer och allmänt sköta all logistik mellan julbaken. Men mysigt var det ändå, såklart. Vi köttade på hela dagen, med undantag från en kortare avstickare till en närliggande pizzeria. I övrigt får ni gissa själva var vi hämtade vår energipåfyllnad. Nomnomnom…

Förmodligen var vi något övertaggade efter förra årets julpyssel då vi tog (det aningen naiva) beslutet att ha med våra barn. Vi hade skalat ner på ambitionerna rejält, men det visade sig ändå landa i ett stort enda kaos. Skrutten vann såklart Stora Kaospriset och jag minns att jag åkte hem tidigare efter att hon gallskrikit en timme och jag var genomblöt av svett. I år landade vi följaktligen i det mer genomtänkta beslutet att lämna busungarna hemma. Och detta med gott samvete.

Utmaningen nu ligger enbart i att inte vräka i sig allting innan jul. Och helst inte själv. Jag har en (mycket egendomlig) sambo som inte tycker om godis och speciellt inte julgodis. (Han avskyr för övrigt pyssel över lag). När jag berättade för honom om våra planer tyckte han att det lät ”fasansfullt”. Ja, det existerar sådana människor. Så om jag inte ska rulla fram på julafton får jag nog försöka öva upp min självbehärskningsförmåga. Jag har över lag självdisciplin så det räcker och blir över, men när det gäller godis är jag ett enda stort skämt. Kan knappt ens ha godis hemma. På den nivån, ja. Så nu lever jag farligt ett tag framöver.

Vad gör ni för julbak?

6 reaktioner på ”Årets överambitiösa julpysselbakdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s