Luciatåget chockar

Då var det dags för Lucia igen. Så även på förskolan. Inget vidare att behöva väcka Skrutten i svinottan när hon sov som skönast (vanligtvis börjar hon förskolan först kl 9), men visst var det klart värt det för att få beskåda det lilla lussetåget. Vilken otroligt gullig syn! Fick kämpa ganska hårt med att inte börja fulgråta, ha ha!

Hade föreställt mig innan hur ungarna skulle springa åt alla håll och att Skrutten skulle tappa sitt ljus någonstans på vägen eller vägra ha tomtemössa. Åtminstone någonting skulle med all säkerhet gå snett – det hör liksom till med barn. Men nej. Ojoj-oj vilket prydligt litet luciatåg! Jag trodde knappt mina ögon när Skrutten satt snällt och lugnt på sin plats – och alla andra också för den delen. Sjöng gjorde hon dock inte, vilket hon egentligen älskar, men jag antar att hon var aningen förundrad över den konstiga situationen med nedsläckt rum och en hel publik som satt och glodde.

Nu var det ju tyvärr fotoförbud på förskolan, så jag får nöja mig med att spara den gulliga synen på näthinnan. Istället bjussar jag på en bild från förra årets luciatåg (tillika Skruttens första någonsin):

Luciatåg på öppna förskolan i Tingvallakyrkan

Förra årets luciatåg enbart bestående av småtomtar

Luciatåget förra året ägde rum på öppna förskolan i en av kyrkorna i stan. Det var ett riktigt bebiståg – tror inte att någon var över ett år – och i princip alla var små tomtenissar. Otroligt gullig syn, speciellt när det var så otroligt många som deltog.

Lussar ni eller era barn idag? Vad har ni för erfarenheter av luciatåg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s