Hösten då allt faller på plats

Lördag idag och dessutom har vi barnvakt. Kan det bli mycket lyxigare än så? Idag sprang jag på barnklädesloppis (höll mig ganska lugn och kom hem med blott sex plagg, totalt 80 kr) och ikväll ska jag och sambon laga god mat och kolla serier. Och äta maaassor av onyttigt. Ute är det så kallt att man blir chockad varje gång man öppnar dörren, så jag håller mig tryggt här inne och kurar under ett lager av filtar. Har bestämt mig för att mysa ordentligt den här hösten så fort jag får tillfälle. Tillfälle ges ju inte alltid med en vild 2,5-åring hemma då det jämt är saker slängda överallt och tända ljus på borden är en avslägsen dröm, men man får komma på lite knep ändå. Sköna varma tröjor, hänga en lykta i trädgården, dricka te (som man placerar på jäkligt hög höjd), vad mer? 🍂☕🧡

Inser att jag har varit dålig på att uppdatera er om mitt vardagsliv, så ska bättra mig på den punkten. Även om bloggen är nischad åt högkänslighet vill man väl som läsare ändå få en känsla för vem bloggaren är till vardags utan alla dramatiska tankar? 😉 Min blogglust har ju inte direkt varit på topp, men nu när alla lösa pusselbitar i livet har börjat falla på plats känner jag direkt hur min kreativitet och skaparanda börjar spraka igång. Den senaste veckan har pusselbit efter pusselbit landat och hittat sin rätta plats. Även om det är pusselbitar på helt olika fronter är de alla synkade. Alla vill samma sak. Skriker i samma kör. Även om inte varenda detalj i pusslet lyser glasklart (och när gör det egentligen det?) känner jag en sån lättnad och trygghet. Äntligen! Nu kan jag börja traska åt rätt håll igen, med målinriktade men framförallt lugna steg. 👊🧡

Hur ser er höst ut? Var befinner ni er? Dela gärna med er och öka på min blogglust lite! 🤗

11 reaktioner på ”Hösten då allt faller på plats

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  Det där lät ju som en underbar lördag, hoppas att ni hade det mysigt:) Jag hoppas på en höst då jag fortsätter att komma igen, bl. a efter en utmattning. Fokus ligger på familjen och skrivandet.

  Gillad av 1 person

 2. Louise Baumgärtner skriver:

  Jag har skrivit en bok, och skriver nu på nästa manus, en psykologisk thriller även den. Vad skriver du på? Trevlig kväll och ps, kika gärna in på min blogg om du är nyfiken 😉

  Gilla

 3. Evahle - en blogg om psykisk hälsa skriver:

  Åh vad skönt att mer och mer börjar falla på plats 🙂 Hösten är mysig tycker jag men blev kallt fort. Vi hade -6 i flera dagar förra veckan men nu är det varmare så hoppas det håller i sig så man kan njuta lite av hösten också

  Gillad av 1 person

 4. Beata Rydén skriver:

  Nej nu blir jag nyfiken 🙂 Är det nåt speciellt du dragit igång med? 🙂 Det låter i alla fall som en otroligt skön känsla när olika bitar får falla på plats ❤

  Gilla

  • Mellan raderna skriver:

   Tack för dina kommentarer 😘 det är egentligen ingenting som har ändrat sig i mitt ”yttre liv”, men bara det att jag kunde rensa bort och räkna ut störande grejer runt omkring och samtidigt bli inputtad på rätt spår tankemässigt, gjorde all skillnad i världen och jag känner mig så lättad 🙂 nu har jag en tydlig riktning o kan lägga energi på rätt saker. Jag valde att ”vänta ut” omvärlden den här gången, kändes inte som jag hade annat att välja på då jag var för vilsen, men om man kan är det nog klokt att ta saken i egna händer och styra upp livet själv, så som du gjorde. Lycka till 💕

   Gilla

   • Beata Rydén skriver:

    Jag tror jättemycket på att bara ändra sitt tankeläge ibland! Låter väldigt klokt. Jag tror ibland när man vill pressa fram ett beslut, så är man egentligen stressad över framtiden och vill ha kontroll. Då kan det verkligen hjälpa att se över sina tankar. Det är ju så viktigt med en egen riktning, och jag tror som du skriver att mycket ligger i ens egen inställning och tankar. Egentligen är nog själva känslan av att ”gå i rätt riktning” den viktigaste. De perioder jag lyckas behålla den känslan, utan att stressa fram något, brukar jag också känna mig som lugnast. Kram ❤

    Gilla

   • Mellan raderna skriver:

    Håller verkligen med, man är inte alltid så effektiv och klok ändå när man fattar forcerade beslut för att man så desperat vill ha kontroll o en riktning.. ibland är det bättre att ligga lågt, vänta in och våga ha tillit till livet. Men ack så frustrerande 😅

    Gillad av 1 person

   • Beata Rydén skriver:

    Exakt det där har jag upptäckt!! När man försöker tvinga fram beslut blir det verkligen INTE BRA!! Nu när jag tvingade fram beslutet att börja på min gamla skola, så har det äntligen gett mig lite sinnesro. Jag slipper i alla fall älta OM jag ska börja på skolan igen eller inte haha. Så nu känns det som att jag är lite lugn inombords och kan börja tillåta andra saker att växa fram, och förhoppningsvis kommer något dyka upp som jag vill grabba tag i 🙂

    Gillad av 1 person

 5. Beata Rydén skriver:

  Ska dela med mig lite också (som du skrev i inlägget) Jag har börjat på min gamla fotoskola som egentligen fick mig att må väldigt dåligt när jag gick där sist. Mitt hjärta vill egentligen inte gå där, men jag kände mig såååå frustrerad efter 4 års vilsenhet att jag liksom tvingade mig själv till ett beslut nu under hösten. Och det ÄR skönt att bara göra nånting, istället för att vela 🙂 Jag kanske byter riktning efter jul (eller gör klart) men jag tror i så fall inte jag kommer hamna tillbaka i det dödläget jag var i sist. Just nu tror jag det hjälpte mig att komma loss, och göra nånting, för jag känner mig mer lugn i själen just nu. Och just lugnet tror jag är en förutsättning för att kunna vila, känna tillit till livet och verkligen våga känna efter vad som känns rätt, innerst inne. Kram ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s