Mitt 2018

Så här i nyårstider passar det väl orimligt bra med en liten summering av det gångna året. Eftersom jag älskar listor tänkte jag kopiera en av de listor som florerar just nu, (denna hittade jag i den läsvärda bloggen Längta hem), fast med mina svar då förstås (visst är det skönt att jag förtydligar?)!

Hur summerar du 2018?

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut? Tog första riktiga steget mot att våga följa min dröm. Löjligt efterlängtat!

Genomdrev du någon stor förändring? Ja, men framförallt i min tanke. Det är ju där allting börjar. Har jag väl kommit till insikt om något kommer det tids nog – och ibland direkt – ge utslag i det yttre livet.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Inte några av de närmaste, men ja, det är flera bekanta som fått barn.

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas? Kommer inte minnas något specifikt datum, men däremot året som helhet. Att det på ett sätt var ett lugnt år där vi fick mycket familjetid och chans att njuta av vår egen lilla bubbla. Samtidigt som det på ett annat sätt hände otroligt mycket på det inre planet. Jag jobbade mycket med mig själv och hann ikapp mentalt från föregående år som var betydligt mer kaotiskt. Jag vågade också ta första steget mot min dröm och deala med alla rädslor och tvivel som kommer med det. Har också reflekterat och tagit viktiga beslut kring relationer och hur jag vill leva.

Dog någon som stod dig nära? Nej, och jag hoppas det får fortsätta så ett bra tag till. Vi hade några år när det kändes som att mer eller mindre halva släkten gick bort, även om det låter brutalt. Trött på det nu och vill bara att alla ska vara pigga och friska för alltid.

Vilka länder besökte du? Polen. Jag och en nära vän tog en spa- och festweekend i Gdansk! I övrigt blir det inte mycket resande med en mini hemma. Jag vet att många småbarnsföräldrar vågar sig på det, men någonstans vet man nog bäst själv vad som kommer funka och inte med sitt barn – och vi känner definitivt att det får vänta ett tag till.

Bästa köpet? Haha, har inte köpt så väldans mycket, men jag svarar alla dyra träningsskor och liknande som jag fyndade på Black Friday.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, framförallt att få privilegiet att vara föräldraledig i våras och somras när det var så fantastiskt varmt och fint. Kändes enormt lyxigt att kunna få vara ledig och bada med Skrutten varje dag. Likaså att ha mycket tid att umgås med min föräldralediga kompis som bor precis vid oss och även att ta med Skrutten till pappas stuga i Dalsland och umgås med honom. Kände mig väldigt tacksam. Tror jag tänkte på det varenda dag.

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019? Ja, jag vill ha mer klarhet och struktur över praktiska saker som rör vår familj. Som boende, jobb, förskoletimmar, mitt eget skrivande… Mycket som länge känts oklart och det gör mig lite frustrerad. Jag önskar att praktiska saker ordnar upp sig helt enkelt. Jag vill ha en plan, men det är svårt när det handlar om saker som ligger utom ens kontroll.

Vad önskar du att du gjort mer?  Lagt mer energi på rätt saker, så som att köra mitt eget race istället för att lägga energi på andras race (eller icke-race).

Vad önskar du att du gjort mindre? Försökt kontrollera tillvaron mindre och haft större tillit till att saker och ting blir bra. Önskar också att jag hade lagt mindre fokus på dåliga saker.

Favoritserier från året som gått? Sista säsongen av Bates Motel. Den serien blev ju bara bättre och bättre! Har visserligen lite svårt för den kusliga undertonen, mespropp som jag är, men med sambon bredvid blev det himla bra.

Bästa boken du läst i år? Kan inte påstå att jag läser så värst mycket. Hinns inte riktigt med och så blir det alltid att jag prioriterar tidningar som jag får hem eller prenumererar på och hinner knappt ens med det. Men! Just nu läser jag en bok med jultema som heter Det lilla bageriet på strandpromenaden och den är faktiskt läsvärd.

Största musikaliska upptäckten? Har varit dålig på att upptäcka musik det här året ska erkännas. Blir att jag mest lyssnar på mina gamla favoriter och då och då lägger till en ny goding i playlisten redo att lyssnas sönder.

Vad var din största framgång på jobbet 2018? Tja… framgången får väl i så fall bli att jag äntligen har vågat ta steget och faktiskt satt bollar i rullning. Det är väl trots allt det viktigaste – och svåraste – steget att ta.

Största framgång på det privata planet? Att jag prioriterat och faktiskt kommit en bra bit på vägen vad gäller mental träning och personlig utveckling. Även vågat testa på hypnos. Personlig utveckling och andlighet är förmodligen mina största intressen (efter att skriva då) och jag har på nytt insett hur värdefullt och stärkande det är för mig att prioritera sådant. Lika uppgivet som det känns att gång på gång trampa i gamla inkörda hjulspår – lika mäktigt känns det när man faktiskt överkommer gamla rädslor eller hinder. Wow! Man kan aldrig sluta utvecklas, man blir aldrig klar, men jag vill i alla fall komma så långt jag kan innan jag dör.

Största misstaget? Säkert flera. Krävs inte särskilt mycket för att jag ska klandra mig själv. Exempelvis gjort saker bara för att jag ”borde” när jag egentligen känt att det var fel. Men får väl dra till med den urvattnade klyschan att man blir klokare och lär sig av sina misstag. När jag blivit bättre på att meditera och lyssna in mig själv har i alla fall misstagen minskat drastiskt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare! Den värsta bebisomvälvande tiden var över och vi hade landat betydligt mer som föräldrar. Samtidigt har det varit så otroligt kul att det händer så mycket roligt i utvecklingen när barnen passerat det första året.

Vad spenderade du mest pengar på? Har inte spenderat så mycket pengar. Kanske på småsaker, typ mängder av grejer på Ullared som jag redan glömt bort. Och resan jag nämnde ovan. Och så designen till mina två hemsidor förstås.

Något du önskade dig och fick? Ja det tror jag allt, men kommer inte på nåt konkret.

Något du önskade dig och inte fick? Ett nytt boende. Och en datorryggsäck som jag hade önskat mig i julklapp men inte fick, hä hä.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018? Oj, hjälp, jag kommer inte ens ihåg. Tror jag var på nationaldagsfirande med pappa och Skrutten. Det tog åtskilliga veckor innan jag och sambon kunde få till en kväll att gå ut och äta för att fira.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ett bättre boende (ursäkta mitt tjat!) med större yta och fler förvaringsmöjligheter. Trött på kaoset hemma. Fler förskoletimmar åt Skrutten (vilket vi inte har rätt till just nu), vilket hade frigjort otroligt mycket mer tid.

Vad fick dig att må bra? Att vara tillsammans med min lilla familj och njuta av den trygghetskänsla det ger mig. Känner mig otroligt tacksam och lyckligt lottad.

Vem saknade du? Saknar alltid min mamma såklart, även om hon förstås är med mig.

De bästa nya människorna du träffade? Jag följde min magkänsla och tog kontakt med en tjej som driver ett holistiskt center. Känner starkt att det var meningen att jag skulle dit och märker redan att det haft stor betydelse för mig, både jobbmässigt och privat.

Mest stolt över? Min dotter!

Högsta önskan just nu? Ett boende som är helt perfekt för min familj och att vi får en massa flow vad gäller praktiska issues. Och att jag fortsätter min egen utveckling och bara blir starkare och starkare.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Ge mig själv den tid jag faktiskt behöver för att meditera och inte vika en sekund från det. För mig är det roten till att lyckas även på andra områden och att inte tappa bort mig själv i farten. Senaste två månaderna har jag kommit in i en bra rutin och den tänker jag hålla fast vid no matter what.

Kom igen nu, fyll i listan du med!

4 reaktioner på ”Mitt 2018

 1. Ulrika skriver:

  reste definitivt inte mycket när mina barn var små (mindre…) och det var SÅ skönt. ibland när alla var riktigt små (har tre på tre och ett halvt år) barrikaderade vi oss bara hemma och jag låg i soffan medan de fick härja i vardagsrummet. var perfekt upplägg. så håller helt med – alla behöver olika men man känner själv när man är redo att göra annat!

  Gillad av 1 person

  • Mellan raderna skriver:

   Vad skönt att höra! 💕Är ju så lätt att få känslan att ”alla andra” GÖR så mycket hela tiden och att man ”borde” så mkt. Men barnen är ju oftast som mest nöjda om föräldrarna bara lugnar ner sig o sitter still i soffan så de kan leka fritt😆

   Gilla

 2. Zilia Ving skriver:

  Så roligt att läsa din lista!! Och tack för länkningen! 😀 ❤

  Och ja… frustrationen kring förskoletimmar känns igen. Här får jag bara ha äldsta sonen 15 h på dagis varje vecka och jag längtar så väldigt mycket nu efter att få mer tid om dagarna till mitt eget. Kanske låter hemskt att säga… :O Men just nu vill jag bara fokusera på vad jag vill göra i framtiden och få det i rullning. SEN kan jag gärna vara mammaledig. Så känner jag just nu. 😉 😀

  Gillad av 1 person

  • Mellan raderna skriver:

   Så lite så! 🙂 Ja det är samma här, bara 15 timmar bara. Jag tänker som du, är en enorm frustration att brinna så mkt för något men inte ha möjlighet ens en bråkdel att göra det. Jättesuck 😦

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s