Hur hanterar man respektlösa julshoppare?

Det är alltid en speciell känsla när ens alster går i tryck. Även om man själv läst dem en si så där 357 gånger i samband med all korrekturläsning, är det som att man läser sin text för allra första gången när man ser den i färdigt tryck. Min senaste krönika publicerades nyligen i tidningen Arbetsliv och kan läsas här. Den bygger på min forskning om värdighet i servicearbete och framförallt hur de anställda tvingas förhålla sig till respektlösa kunder. Föga förvånande tar den stressiga julhandeln knappast fram det bästa ur människor. Läs gärna!

Är ni som jag och helst undviker julhandeln den sista tiden innan jul? Undantaget är om jag har allting klart eller möjligen någon ynka pryl att inhandla - då kan jag ibland tycka det är mysigt att bara få vistas i all julig miljö och betrakta alla stressade människor i lugn vetskap om att jag har mitt på det torra. Men det räcker med en ytterst liten stund, sedan får jag nog. Min högstadielärare hade som tradition att bege sig ut varje julaftons förmiddag och handla alla julklappar från scratch. Jag har tänkt på honom varje julaftonsförmiddag sedan dess och jag har inte avundats honom.

4 reaktioner på ”Hur hanterar man respektlösa julshoppare?

  1. mammatrams skriver:

    Haha, det finns också en ventil till; blogg. Kolla hotellreceptionen, de skriver inte längre men har en del intressant: https://hotellreceptionen.wordpress.com/2014/06/23/bruksanvisning-snurrdorr/

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s