Veckans brunchfrossare, supershoppare och ifrågasättare

Jag hänger sannerligen inte på stan ofta. Inte för att jag inte vill, utan för att det inte är något jag prioriterar. Det är alldeles för tidsslukande och brukar aldrig resultera i något ändå. Mer än att jag åker hem några hack deppigare än innan. Den här helgen råkade det sig emellertid så lyckligt att jag hängde på stan hela två gånger.

Ena gången som den supershoppare jag (verkligen inte) är. Jag vill ha en massa supersnygga kläder – jag orkar bara inte hitta dem. Men den här gången så! Vill nu bli bjuden på fest snarast!

Andra gången brunchfrossandes inne på Scandic. Det enda dåliga med det sistnämnda är att man blir mätt alldeles för fort. Men det vägrar man såklart inse och lassar på lite till. Och lite till. Tills man kommer på att hela efterrättsbuffén hägrar. Pust. Efteråt gick jag och mina tre brunchvänner ojjandes in i en barnklädesaffär, klämde på våra magar och frustade omkring bland bodys och vindfleece. ”Har ni precis ätit?” frågade expediten tillslut. Mhmm. Det kan man säga.

Proppmätt på brunchbuffe

I övrigt har det varit en ganska klassisk vecka. Ena sekunden on top of the world. Andra sekunden ifrågasättandes allt. Jag är bäst, jag är sämst. Jag kan allt, jag kan inget. Jag vet faktiskt inte. Vem är jag ens?

Tröttsamt nog har jag också alltid behovet av att definiera allting. Definiera mig själv. Allt jag känner. Varenda situation. Hela mitt liv. Jag kan liksom aldrig bara vara. Kan aldrig observera i lugn och ro och sen gå vidare. Nej, nej. Här ska vi analysera. Slå fast. Ringa in. För att sen börja om på noll igen. Någon som känner igen sig?

2 reaktioner på ”Veckans brunchfrossare, supershoppare och ifrågasättare

 1. Wilda skriver:

  Jag känner igen, men jag kan också berätta att jag idag har hittat en nivå som är givande och inte tar energi. Där jag analyserar och definierar det jag behöver och lämnar resten. Det är lätt att det blir för mycket för mig, så att jag tappar känslorna i allt tänkande. Idag har jag en annan balans där än jag hade förr och det är himla skönt. Tack för ett tänkvärt inlägg!

  Gillad av 1 person

  • mellanradernahelena skriver:

   Tack för din kommentar 🙂 Låter skönt att ha hittat en balans. Kan du alltså välja bort saker du inte vill tänka på? Hur går det till i praktiken när du ”släpper” vissa tankar? Kommer sådana grejer upp i tanken om du t.ex. vaknar på natten?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s