Upphittade inköpslistor

Det händer att folk kommer till mig med inköpslistor som de hittat på butiksgolvet eller i en varukorg.

En rimlig fråga är kanske: Varför då?

Jo, för att jag tidigare har haft något av en specialhobby (eller ett sjukligt nördintresse, välj själva), då jag letade efter inköpslistor som på något sätt stack ut eller var roliga. Eller som helt enkelt bara var uppseendeväckande tråkiga. Det kan ha en viss del att göra med att jag på den tiden var en hyfsat deprimerad snabbköpskassörska som förtvivlat sökte efter någon slags mening.

Men ni ska inte förringa min lilla hobby. Man kan göra betydligt fler fynd än ni kanske tror. Min favoritlapp var den där det bara stod två saker på; ”jobba” och ”köp mjölk”. Respekt för den, tycker jag. Här har personen åtminstone haft självinsikt nog att inse sina begränsningar. Har man så dåligt minne att man är rädd att glömma att åka till jobbet – ja, då gör man definitivt klokast i att skriva en lapp! ”Vad var det nu jag skulle göra idag? Bäst att kolla på lappen! Ja jäklar i mig, jag ska ju åka och jobba!”

I båda mina böcker Kassörer till kassan! Betraktelser från löpande matbandet och Den bortglömda servicearbetaren har jag publicerat ett litet urval av alla inköpslistor jag samlat på mig. I skrivande stund är jag inte helt säker på att det blir någon mer bok om livet i matbutik, men vem vet… Oavsett kan jag ju publicera inköpslistor här i bloggen! Det är underbart roligt och uppskattat (och lite anmärkningsvärt!) att folk direkt tänker på mig när de ser en kvarglömd inköpslista. Så om ni hittar en rolig inköpslista, kontakta mig gärna!

Jag samlar på folks inköpslistor

Stort tack till Jenny som gav mig denna sköning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s