Tänka klart tankar

Jodå, jag kom allt iväg till stugan tillslut. Njöt av att få vila, sova ut, vara ute i naturen, sitta vid en sjö och stirra på de långsamma vågorna, strolla omkring med kameran i hösta hugg, ligga framför öppna spisen och läsa bok i timmar…

Brandgult höstträdDSC_0187Andra dagen regnade det hela eftermiddagen och då låg jag inne och bara stirrade ut på fältet och lyssnade på smattrandet mot taket. Kanske låter som en trist aktivitet för många, men för mig är det underbart. Tankarna tar aldrig slut och jag njuter av att få tänka klart dem. Komma ikapp mentalt.

Det var en magisk liten parantes i tillvaron, men i övrigt är det tyvärr mest sömnproblem som livet handlar om just nu. Ska inte tråka ut er mer om det, men det är så trist när dagarna bara handlar om att ta sig igenom dem. Likaså nätterna. Jag försöker nu mest acceptera att det är som det är och tänka på att förr eller senare vänder det, för så är det ju.

Hur mår ni själva i höstrusket? 🍂 Bara jag som börjat smyglängta till julen? 😉

7 reaktioner på ”Tänka klart tankar

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  Vad härligt att du kom iväg, och verkligen fina bilder! Men du, apropå sömnen och svaret du skrev; jag vet inte vad du menar med starka tabletter, men det har jag, alltså beroendeframkallande o s v, snällisar funkar inte på mig. Med dina sömnproblem vore även du berättigad sådana, tycker jag. Men det är givetvis något man själv ska vilja och välja också. Hoppas att det snart vänder för dig på sömnfronten. Kram!

  Gillad av 1 person

  • Mellan raderna skriver:

   Jo jag håller med. Jag borde vara berättigad såna. Får väl ta striden när jag hittar orken..😅 Men sen kan jag väl iofs känna en viss rädsla för att jag faktiskt BLIR beroende. Om jag börjar med starkisar, kommer jag då bli ”tvungen” att fortsätta för livet eller hur kommer d bli..🤔🤔

   Gillad av 1 person

 2. Louise Baumgärtner skriver:

  Visst är jag beroende av mina sömntabletter, men jag oroar mig faktiskt inte nämnvärt för det, och orkar tyvärr sällan försöka somna utan dem heller…. Man får väga det ena mot det andra, som en läkare sa. Inte är det optimalt att vara beroende av det, men gudarna ska veta att det finns värre saker. En del har ju ständig värk och är beroende av smärtstillande, vissa genomgår strålning för att de har cancer…Jag har faktiskt vänt på det, (försöker ofta vända på negativa tankar) och är tacksam över att det finns hjälpmedel mot sömnlöshet. Men återigen, du ska naturligtvis göra en avvägning som är rimlig för dig, och ditt liv. Men OM du kan tänka dig tabletter, tycker jag att du ska söka läkare nu när du är i en ordentlig svacka, då är ju chansen större att få hjälp. Hoppas som sagt att det snart vänder för dig, vad du än gör!

  Gillad av 1 person

 3. Evahle - en blogg om psykisk hälsa skriver:

  Åh så skönt att komma iväg lite 🙂 Usch vad jobbigt med sömnproblem, sånt hatar jag… Åh jag längtar supermycket till julen 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Zilia Ving skriver:

  Nädå, här längtas också till jul!! ❤ Men ska du inte kanske överväga att få medicin mot dina sömnproblem? Vet hur eländigt det är att ligga sömnlös timma efter timma. Det är helt ohållbart i längden och påverkar ju hela ens tillvaro. :/

  Gilla

 5. Ramon skriver:

  – Tydlighet med syftet av samtalet ar ocksa viktigt. Jag startar alltid alla moten med fragan ”vad vill du ha ut av det har samtalet idag?”. Da satter vi syftet klart och tydligt och kan stamma av nar vi avslutar, det ar ocksa ett bra satt att fa hora vad som ligger ”top of mind” hos adepten just nu.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s