Använda barnvaktstid till städning?

– I samarbete med Freska – 

Jag hör ibland om folk som hävdar att de skurar golven en gång i veckan (!). Jag fattar ingenting, att skura golven tar ju en evighet – i alla fall om det ska bli gjort ordentligt (vilket är hela poängen, annars kunde det ju kvitta). Jag minns för ett tag sedan när sambon och jag hade bestämt oss för att just skura golven. Det händer pinsamt sällan och vi kände att vi omöjligt kunde skjuta upp det längre. Men som småbarnsförälder är ju en sådan grej knappast gjord i en handvändning… Först var vi tvungna att skaffa barnvakt – ja, det hade omöjligt gått med Skrutten hemma. Hon hade inte bara doppat huvudet i skurhinken och drämt ut allt vatten, utan också sprungit omkring och dragit ner prylar över golvet och varit allmänt i vägen. Sedan fick vi alltså spendera de dyrbara barnvaktstimmarna åt att städa (skulle kunna tänka ut både en och femtioelva grejer jag hellre hade gjort) och svära oss svettiga över att behöva flytta undan alla möbler och mattor och inse att det var så mycket smutsigare än vi trodde.

Mop_and_bucket

Visst var vi nöjda när allt var klart, men i efterhand kunde jag inte låta bli att undra varför vi inte beställde hemstädning istället? När jag flyttar är det alltid en självklarhet för mig att köpa flyttstädning, men egentligen – om man nu har möjlighet – varför inte också köpa hemstädning i alla fall en gång om året eller liknande? Vardagsstädning kanske man kan stå ut med, men så fort det är något mer krävande, så som att skura golven, rengöra ugnen, putsa fönstren… då upptar det ibland enorma proportioner av ens energi. För att inte tala om hur mycket energi det slukar innan man ens har börjat. Blotta tanken på att vi skulle skura golven gjorde mig på dåligt humör i flera dagar. Knappast värt det, om jag tänker efter.

Hur resonerar ni kring att köpa städning och andra hushållstjänster? Onödig lyx eller välförtjänt överlevnadshack?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s