Sista veckan innan jul

Det är med svansen mellan benen jag klickar mig in här. Är ytterst medveten om mitt urkassa bloggande senaste dagarna och kan bara hoppas att rubriken räcker som fullgod ursäkt. Att det helt enkelt är sista veckan innan jul. Man tycker man är duktig på att planera och vara ute i god tid, men ändå står man här med massa städning och julfix kvar, julkort som ännu inte kommit iväg och och VAB-dagar man inte hade räknat med.

Just nu sitter jag på ett fik i stan medan snön singlar ned från himlen. I morse var det otroligt dimmigt, men jag gillar den drömska stämningen som följer av det. I skrivande stund har jag det ganska behagligt och försöker skapa distans till allt ståhej. Med handen på hjärtat är det kanske inte mycket ståhej, men jag har så lätt för att bli stressad när det är mycket runt omkring. Dessutom gick pulsen upp rejält när de ringde från förskolan och varnade om magsjuka. Så vi behåller Skrutten hemma den här veckan och hjälps åt så gott vi kan. Förra julen var hon sjuk - jag känner inte att jag har lust att upprepa det i år igen och speciellt inte med magsjuka. Hu!

Mitt i allt julstök hade jag dock en helt fantastisk lördag med en kompis. Vi glömde allt vad stress hette och körde heldag på spa! Vad kan egentligen vara mer passande under en tid som denna? Vi njöt av diverse pooler och bastusittningar, tankade energi i solarummet, åt världens godaste lunch och hann samtidigt prata och umgås. Fantastiskt!

Ibland kan jag känna att spa är mer njutbart i teorin än i praktiken (även om det inte på långa vägar får mig att hålla mig därifrån! Jag är en riktig spafantast!). Jag kan ha svårt att slappna av och komma ned i varv och det är ofta ett och annat störningsmoment så som för mycket folk eller att någon pool är avstängd. Men den här gången var det faktiskt exakt så där njutbart som man tänker att det ska vara. Ungefär som när man avundsjukt betraktar folks skrytbilder på Instagram och tänker ååh. Just så var det. Ska försöka återkalla den känslan nu sista tiden innan jul!

2 reaktioner på ”Sista veckan innan jul

  1. Sofia Ekholm skriver:

    Känner så igen mig i det där att hetsa upp sig i tanken, trots att det kke inte är så mycket att göra när man väl börjar lista allt… Jobbigt 😢

    Underbart med spa i alla fall, älskar oxå det!!

    God jul på dig, hoppas ni får va friska ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s