Tips på personliga bloggar

När jag hittar en, för mig, ny blogg märker jag direkt om det är en blogg jag vill följa eller inte. Om den talar till mig. Bloggar finns väl i de flesta varianter och utföranden, men något som för mig är mer tilltalande än annat är bloggar där det finns en tydlig tanke och passion bakom. En glöd. Jag har svårt för större bloggar som saknar genuint engagemang och som mest består av reklam – jag blir nästan provocerad. Därför är det så roligt att hitta bloggar som har det där lilla extra – trots att besökstalen inte alltid toppar blogglistorna.

I detta inlägg vill jag lyfta mina favoriter bland personliga bloggar. Det är otroligt svårt att nå ut med en liten blogg genom allt brus idag och därför är det också viktigt att puffa för de bloggar vi vill ska överleva. Gemensamt för de bloggar jag har valt att lyfta fram här nedan är att samtliga är välarbetade och välskrivna och bloggaren bakom känns hängiven och vågar vara öppen med sina tankar. Dessutom känns bloggen genuin och ärlig och ger en välbalanserad bild av verkligheten, inte bara en fin yta.

SOFIA EKHOLM

Sofia har blivit lite av en ”bloggsyster” och jag är så glad att jag har hittat henne. Våra bloggar går så mycket i linje med varandras, vi har så många liknande tankar och upplevelser… Hon berättar mycket om sin högkänslighet och hur hon tacklar den i vardagen i kombination med att ha småbarn och att driva eget. Otroligt givande att läsa. Jag är imponerad av att hon vågar vara så öppen och personlig och skriva om så viktiga ämnen i hopp om att hjälpa andra. Fler som Sofia behövs!

LÄNGTA HEM

Här har vi också en stor favorit där jag delar mycket tankar och upplevelser. Cristall driver en inspirerande blogg där hon varvar sitt intresse för inredning och fina bilder med tankar om vardagslivet med småbarn och att driva eget. Hon är också öppen och bjuder in läsaren i sin personliga resa med bloggen. Tankar om bloggstatistik, bloggsidor och bloggportaler. Hur hon ser på bloggvärlden och vad hon har för mål. Otroligt intressant för en som är i precis samma situation och går i samma tankar om dagarna. Jag hoppas vi kan utbyta små tips och tricks framöver!

REAKTIONISTA

Det här är också en favoritblogg av rang! Wilda skriver så ärligt och fint… Så omsorgsfullt och med hela sin själ. Dessutom bjuder hon på vackra bilder av naturen och sin fina ”bullet journal”. Fokus för bloggen är att leva i harmoni och självmedkänsla och att tackla livet trots högkänslighet och utmattning. Att se det lilla i det stora. Jag varken vill eller kan läsa den här bloggen i ett nafs, utan tar mig tid då och då att på allvar läsa med full uppmärksamhet. För det är den värd. Jag känner alltid ett skönt lugn i magen när jag läser – som en skön kontrast till den ångestklump man annars så lätt kan känna i social media. Dessutom delar vi vårt skrivintresse!

ETT RIKT LIV

Det här är en blogg som jag upptäckte precis i slutskedet av att få klart det här inlägget. Egentligen var det en ren slump att jag hamnade på Tinas blogg och tänkte först bara scrolla lite snabbt… men föll pladask! Det här är en personlig och genuin blogg med mycket intressanta tankar om livet i stort och smått och tillvaron med småbarn. Jag kan inte helt sätta fingret på varför bloggen tilltalade mig så mycket, men förmodligen är det för att jag kan relatera till så mycket. En blogg som dröjer sig kvar helt enkelt… Dessutom finns skrivintresset som gemensam nämnare även här.

Vad har du för favoritbloggar i den personliga kategorin? Fyll gärna på denna lista eller gör en egen! En förhoppning är att detta kan leda till en kedjereaktion där vi lyfter och stöttar småbloggar vi gillar!

7 reaktioner på ”Tips på personliga bloggar

  1. Sofia Ekholm skriver:

    Men fina! ❤️ Här sitter jag och lipar mitt i frukosten… TACK ❤️❤️❤️ Ska spana in de andra bloggarna, så jättetack för tipset!! Kramar

    Gillad av 1 person

  2. lingva skriver:

    Åhh tack fina du för dina tankar om min blogg!! Vilka snälla ord. Det värmde. Och så blir jag ju nyfiken på de andra bloggarna du tipsar om också. Så roligt med såna här inlägg där vi får möjlighet att lyfta varandra! ❤

    Jag har inte fått ändan ur vagnen och fått ihop något tipsinlägg själv ännu, men snart har du en hälsning tillbaka. ;-D

    Gillad av 1 person

  3. Tina skriver:

    Tack snälla för fina ord, vad glad jag blev ❤
    Trevligt att vi med mindre bloggar kan lyfta fram varandra 🙂
    Med vänlig hälsning Tina
    http://www.nouw.com/ettriktliv

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s