Listan om just nu

Hittade en sån där kulig lista som brukar poppa upp i bloggar titt som tätt och bestämde mig för att fylla i den själv! Listan handlar om vad som surrar i ens huvud och i ens liv just precis nu och det tilltalade mig. So let’s do this!

Vad stressar dig just nu?

Just nu i denna brinnande sekund känner jag stress över att busungen inte vill sova. Sambon kämpar i rummet intill och jag försöker blockera allt ljud med brus i hörlurarna (ja ni vet ju…). Att hon ska vara så envis! Det känns både tråkigt och frustrerande att vi måste lägga så oändligt med tid på detta varje dag. Andra familjer gör saker. Det enda vi gör är vardagsmåsten och att turas om att natta. Ungefär så känns det.

I övrigt är jag inte stressad, utan mer… bedövad, är kanske rätt ord. Har nästan stressat in mig själv i väggen senaste tiden, som så många andra gånger, men lyckades som tur är komma till sans innan det gick för långt. Just nu känner jag mig istället ledsen över att jag lät det gå så långt och för att det ska vara så svårt att ta hand om sig själv. Känner också en överväldigande trötthet. Vill gå och lägga mig under en sten i skogen. Att någon ska klappa på mig och säga att jag får ligga där hur länge jag vill. Typ.

Vad ska du göra ikväll?

Jag ska natta mitt barn. (Obs! Är inte bitter, utan skrattade faktiskt när jag skrev det. Kändes bara så tragikomiskt).

Vad är svårt?

Det jag tycker är svårast just nu är faktiskt att läsa av mina egna känslor, vilket förmodligen hänger ihop med min stress. Framförallt har jag inte kunnat skilja på rädsla och dålig magkänsla. Jag vill alltid gå emot mina rädslor, eftersom jag vill utvecklas. Men jag vill definitivt inte gå emot min magkänsla. Får ingen klarhet i vad som är vad. Tyvärr har jag också varit för otålig för att vänta in mig själv och kört på ändå, vilket tyvärr bringat lite onödig ångest.

Vad är lätt?

Att skratta och busa i det lilla. Blir så när man får barn, så oändligt med kärlek hela tiden. En spontan fuldans i vardagsrummet ligger aldrig många sekunder bort.

Vad blir det för middag idag?

Våfflor med grädde och sylt! Liksom igår! Gäller att fylla upp hela fettcirkeln så här på helgen. Träning – det tar vi imorgon… dubbelpass kanske?

Vad vill du göra mer?

Få in mer mental träning i vardagen, helt klart. Är duktig på att sticka ut och springa eller gå på träningspass, men den mentala träningen blir ofta lidande för att den kräver mer av mig. Funderar på att ge yoga en chans till… när jag tidigare har testat det har jag blivit stressad, irriterad och känt mig dålig och alltså fått motsatt resultat mot vad jag hoppats. Men det förtjänar absolut en chans till. När jag tänker efter har jag fått tecken lite överallt. Människor jag pratat med, bloggar jag läst, drömmar på natten… Yoga, yoga… kan det bli mer tydligt egentligen?

Vad går du igång på?

Det jag går igång på mest av allt är driftiga människor som uppnår sina drömmar tack vare jävlar anamma och en vilja av stål. Som ger sig fan på något och sedan gör det. Punkt slut, inga ursäkter. Jag blir taggad. Jag blir hög. Jag blir lycklig.

Vad gråter du av?

Lika mycket av kärlek som av uppgivenhet och sorg. Jag gråter mest hela tiden, men det är ett skönt sätt att känna sig lite lättare. Tycker synd om folk som inte vill eller kan gråta.

Vad gjorde dig arg senast?

Jag kan av naturliga skäl inte riktigt relatera till krig och svält och sådant, men däremot orättvisor i det lilla. Saker som triggar mig kan vara till exempel ojämställdhet i parrelationer, när vuxnas beteende går ut över barnen eller när någon far illa av dold utfrysning eller dålig gruppdynamik.

Vad åt du senast?

En kanelgiffel. Fettcirkeln som sagt… Ikväll blir det nog popcorn! Jag är en popcornfantast av rang, har alltid valt det före chips och annat snacks. Popcorn är egentligen enda snackset jag köper, annars blir det mest godis och choklad. Har nu en period då jag bara kan tänka mig spispopcorn. Det är ju visserligen bra mycket bökigare att få bra resultat med spispop - det är lite som rysk roulette (förutom att ingen dör - även om det känns lite så just då i besvikelsens ögonblick) - men oj vad äckligt det är med mikropop om man vant sig vid spispop. Smakar ju endast fett! Lite samma sak som när man vant sig vid mörk choklad och så sätter man tänderna i marabou mjölkchoklad… smakar ju enbart socker!

Vad är fånigt?

Att av olika anledningar inte vilja, orka eller våga ge komplimanger. Har aldrig förstått grejen med varför vissa människor är så snåla med att sprida kärlek. Kan också tycka det är fånigt att inte kunna ta emot en komplimang. Någon vill ge dig en gåva, men du vägrar ta emot den? Jag antar att det många gånger handlar om osäkerhet, men tycker bara det är så sorgligt på något sätt.

Vad är du inte?

Jag är inte en person som tar lätt på saker. TYVÄRR. Önskar att jag kunde vara lite mer lättsam, skaka av mig saker snabbt och inte ta livet på så stort allvar.

Vad har du missuppfattat?

En sak som jag tidigare missuppfattat är att jag trodde mig kunna påverka andra människor, relationer eller omständigheter, när jag egentligen inte hade någon kontroll alls. Har kommit till insikt om att det enda sätt som fungerar är att släppa kontrollen helt. Ibland får man acceptera att man inte kan påverka saker, sörja detta faktum och sedan släppa det. Först då kan det bli förändring – men då ”bryr” man sig heller inte längre på samma sätt vilket också är hela poängen med att det kunde ske.

Vad ska du göra nu?

Gå upp på vinden och kika om vi har några gamla barnböcker som kan passa busungen. Ibland blir hon helt absorberad i en bok i kanske tio minuter – och bara tänk hur mycket man hinner få gjort då!

Vad gör du just precis nu? Vad tänker du på? Gör listan du med!

2 reaktioner på ”Listan om just nu

  1. Sofia Ekholm skriver:

    Äääälskar listor 😍😍😍 Kanske snor denna av dig 😉

    Känner så väl igen mig i det du skriver om rädsla och magkänsla!! Ibland är det så svårt att lista ut vad som är vad!! Nu i efterhand, när jag är på väg hem fr Malmö efter en jätteskön helg på egen hand, kan jag ju se att mina farhågor inför helgen var just rädsla och inte magkänsla. Men hur vet man innan??? 😂

    Gillad av 1 person

    • Mellan raderna skriver:

      Vad skönt att jag inte är ensam med att vara förvirrad över sånt 😆 jag tror det är lättare att avgöra vad som är vad när man är i mental balans, men ändå kan det vara svårt!🤔
      Klart du ska sno listan!😂👍😘

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s